Finansklubben 8 okt 2024

Hej kamrater,

Vid senaste mötet var vi ett tiotal personer när Björn inledde en diskussion om orsaker till Eurozonen/EUs bristande konkurrenskraft gentemot USA och Kina samt vad som går att göra åt detta.

Sammanfattningsvis framkom en avsevärd skepsis, både till den skepnad som EU gradvis antagit, en kolossal byråkratisk koloss som ”reglerar sönder” EUs konkurrenskraft, men också en avsevärd skepsis till EUs förmåga att komma till rätta med sin allt sämre konkurrensförmåga gentemot omvärlden. Med syftet att förtydliga sin ståndpunkt har Anders i efterhand förtjänstfullt bidragit med en länk till ett anförande som gjorts av den Nederländske fd Europaparlamentarikern Dorien Rookmaker, under rubriken

”Crisis and Control – This is what the EU plans to do”.

maxresdefault.jpg
Crisis and control: This is what the EU plans to doyoutu.be

När Per-Arne efterfrågade om det inte fanns något positivt att säga om EUs förmåga så 

gavs en viss hugsvalelse och balansering i att vi trots allt åtnjuter ett relativt bra liv i Europa jämfört med de flesta övriga världsdelar. Tack Björn för att du inledde i detta viktiga men komplicerade ämne. 

Vid nästa möte den 8/10 återgår vi som omväxling till att låta ordet gå runt bordet. ”Feel free” att ta upp ämnen, nyheter eller förhållanden i omvärlden som du tycker är anmärkningsvärda, roande eller rent av upprörande!

Vg anmäl ditt deltagande.

Väl mött!

/Per-Arne